31.08.2017.


Predsjednik Vujanović primio ministarku nauke dr Sanju Damjanović
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas ministarku nauke dr Sanju Damjanović koja ga je upoznala sa narednim koracima i planovima u daljoj realizaciji Inicijative za osnivanje međunarodnog naučnog instituta na prostoru Jugoistočne Evrope.

Predsjednik Vujanović je iskazao punu podršku projektu i uvjerenje da će Inicijativa dobiti neophodnu kooperativnost zemalja regiona budući da je u pitanju vrijedan naučni projekat.

Tokom razgovora je ocijenjeno da je osnivanje međunarodnog instituta od velikog ekonomskog, socijalnog i kulturnog značaja za zemlje regiona, te izvanredna prilika da zajedničkim snagama ojačaju naučne i privredne kapacitete matičnih zemlja, a što će povećati konkuretnost pri apliciranju za EU grantove.

Ministarka je predsjedniku Vujanoviću izložila prioritete u narednom periodu kao što su priprema ministarske konferencije u CERN-u, tokom koje je planirano potpisivanje Deklaracije o namjeri kako bi Inicijativa postala regionalni projekat, kao i organizacija naučnog Foruma zemalja Jugoistočne Evrope u saradnji sa institutom UNESCO-a, Agencije za atomsku energiju IAEA i Vlade Italije, u Trstu “Abdus Salam ICTP”.


Broj čitanja: 522

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora