13.09.2017.


Predsjednik Vujanović primio potpredsjednicu Vlade Rumunije i ministarku životne sredine
Danas je Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio potpredsjednicu Vlade Rumunije i ministarku životne sredine gospodju Gratiela Leocadia Gavrilescu.

Predsjednik Vujanović je iskazao zadovoljstvo kvalitetnim bilateralnim odnosima dvije države. Zahvalio se za snažnu podršku Rumunije tokom procesa pristupanja Crne Gore NATO-u, kao i u njenim evropskim integracijama. Ukazao na važnost ekspertske podrške Rumunije za poglavlje životne sredine u našim pregovorima sa EU. Naglasio neophodnost podrške EU saobraćajnim i energetskim infrastruksturnim projektima za povezivanje regiona. Saopštio spremnost Crne Gore za unapređenje ukupne saradnje sa Rumunijom.

Potpredsjednica Gavrilescu čestitala Crnoj Gori na uspjesima u integracionim procesima, ukazujući na njihovu posebnu regionalnu vrijednost. Saglasila se sa portrebom daljeg unapređenja bilateralne saradnje, naročito u ekonomiji i očuvanju životne sredine u skladu sa evropskim standardima. Predložila saradnju u obrazovanju mladih eksperata iz Crne Gore u oblasti životne sredine u Rumuniji.


Broj čitanja: 116

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora