28.10.2017.


Predsjednik Vujanović u Herceg Novom
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas svečanoj sjednici SO Herceg Novi, koja je održana povodom Dana Opštine.

Želim građanima i građankama Herceg Novog, odbornicima predsjendiku Skupštine opštine i predsjendiku Opštine da čestitam Praznik. Da iskažem zadovoljstvo da ovo što je predsjednik rekao da je iza nas sjajna turistička sezona u Herceg Novom. Da je u svim parametrima pokazala bolji rezultat i ja mislim kroz ono što se radi u oblasti turizma da će i naredna biti bolja. Ja želim ovim vrlo ambiciozni planovi koje je predsjendik Opštine saopštio da se realizuju. Da se realizuju na dobro svih građana Herceg Novog i uz jednu očiglednu ambiciju koju je predsjednik saopštio da jednim dobrim radom svih se ostvari ono što je interes Herceg Novog. A zaista su resursi Herceg Novog ogromni. Šanse za razvoj velike i vidim da ono što je ambicija se realno postavljaju. U tom smislu me raduje da se planira ono što je boljitak svih građana i ja želim da se one ostvare.

Pitanje novinara;
A sada nešto drugo pitanje van Herceg Novog što se tiče države. Da li aćete možda izaći sa inicijativom na obnovi dijaloga između opozicije i vlasti u Crnoj Gori. Da li mislite da uopšte treba da Vi pokrećete takvu inicijativu?

Odgovor Predsjendika;
Mislim da ona treba da se dogodi unutar Skupštine. I da institucije sistema treba da funkcionišu sa adresa koje treba tu vrstu dijaloga da ponude. Vi znate da je ono što je aktuelnost Crne Gore zbivanje u Skupštini, da postoji bojkot parlamenta i ja mislim da unutar tog bojkota treba raditi dijalog inicijativom koja prije svega treba da se ima od predsjendnika Parlamenta i predsjendika Vlade. I jedan i drugi su mnogo puta iskazali raspoloženje da se taj dijalog otpočne. Ja mislim da bi bio interes svih da on bude, a da Parlament funkcioniše u punoći svog kapaciteta i nadležnosti. Mislim da bi trebalo zbog jednog ukupnog imidža Parlamenta da se dogodi dijalog i da Parlament radi u punom sastavu. Da se nađe model koji će motivisati da se u cjelini opozicija nađe u Parlamentu. Oni su sada selektivno i to više ne vidim kao bojkot koji ima svoju punoću i svoju širinu.

Ali kao što znate uvijek sam govorio da bojkot nije dobar model da on ne donosi korist i da ni na ovim prostorima inače nije ostvario efekat koji se očekivao. Tako da i ovom prilikom pozivam da se ostvari dijalog unutar Parlamenta. Od mene se ne vidi očekivanje da se uključim i raduje me da se razumije da to treba da se radi unutar Parlamenta. Vidjećemo kako će to politički da ide.


Broj čitanja: 120

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora