01.11.2017.


Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore
Poštovani gospodine Stankoviću,

Povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore svim nosiocima tužilačkih funkcija u Crnoj Gori iskazujem poštovanje, uz srdačne čestitke i želje za uspješno obavljanje ovih odgovornih dužnosti od izuzetnog društvenog značaja.

Tužilačka organizacija u Crnoj Gori je u svom razvoju imala različite modele organizacije i djelovanje, težeći da obezbijedi sigurnost države i građana. U tom periodu razvoja naše države, uloga tužilačke organizacije je uvijek bila od fundamentalnog značaja za pravosudni sistem i ostvarivanja vladavine prava - temeljnog kriterijuma u organizaciji i funkcionisanju savremenih demokratskih država.

Država Crna Gora danas ima nezavisnu tužilačku organizaciju koja je u svim sverama djelovanja u skladu sa standardima i praksama demokratski najrazvijenijih zemalja. To smo postigli normativnom osnovom i bezrezervnom opredijeljenošću da gradimo društvo demokratskih vrijednosti u skladu sa našim reformskim i integracionim državnim prioritetima.

Uvjeren sam u unapređenje djelovanja tužilačke organizacije, u cilju ostvarivanja opredjeljenja da gradimo društvo pravne sigurnosti i sveobuhvatnog napretka. To je naš zajednički cilj i jedan od najznačajnijih uslova na putu izgradnje prosperitetne države Crne Gore.

U to ime još jednom Vam čestitam Dan državnih tužilaca Crne Gore i srdačno Vas pozdravljam.


Broj čitanja: 37

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora