13.11.2017.


Predsjednik Vujanović na Cetinju
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je svečanoj sjednici Prijestonice Cetinje.

Želim svim građanima i građankama Cetinja, odbornicima, predsjedniku Skupštine Prijestonice i gradonačelniku Prijestonica da čestitam Dan Prijestonice i da iskažem poštovanje za ono što je učinjeno između dva praznika Prijestonice.

Hoću da iskoristim priliku, budući je ovo moj deseti dolazak na proslavu Dana Prijestonice da posvjedočim da je Prijestonica za ovu deceniju postigla izvanredan uspjeh i da je razvoj Prijestonice veoma vidljiv i vjerujem od svih poštovan. Prijestonica je prije svega dostupnija iz pravca Podgorice i sa primorja jednim vrlo kvalitetnim magistralnim pravcem koji je Prijestonicu učinio krajnje dostupnom i mogućnost uživanja u vrijednostima Prijestonice vrlo realnom. Sam pristup Prijestonici i sa bezbjednosnog smisla i kroz kvalitet saobraćajnice je mnogo bolji, a ukupna infrastruktura Prijestonice značajno podignuta i postala primjerom kvaliteta razvoja unutrašnje strukutre. Sve ono što su komunalne vrijednosti i službe mislim da je za ovo deceniju dostiglo najveći nivo i da je obezbijedilo da se kvalitet života građana Prijestonice ima zaista neuporedivo bolji nego na početku ove dekade. Takođe je Prijestonica učinila sve da se njen istorijsko-kulturološki i prijestonički karakter maksimalno valorizuje. Svi smo ponosni na Cetinje kao vertikalu crnogorske istorije, a sve ono što su vrijednosti te vertikale u kulturološkom smislu dobila je mogućnost vrlo kvalitetne prezentacije. Ja se posebno radujem da se omogućio okvir za obezbjeđenje što više novih radnih mjesta. Kroz radna mjesta koja su se dobila i kvalitetnije plate i, naravno, kroz servis penzija i socijalnog davanja, kvalitetni servis te dvije vrste davanja.

Takođe me veoma raduje, a evo svjedočim i kao predsjednik Senata, da se za narednu godinu napravio veoma dobar odabir projekata čija je vrijednost u onome što će iz Budžeta ići preko 6 miliona, a uz ostala davanja očigledno preko 10 miliona davanja za potrebe Prijestonice. Ja sam ubijeđen da je lokalna administracija Prijestonice radila jedan uspješan posao svih ovih godina. Radila za dobro svih građana Cetinja i za dobro građana Crne Gore. Moramo svi da budemo ponosni na ove uspjehe Prijestonice. Ja u tom smislu čestitam gradonačelniku i njegovoj administraciji, iskazujući visoko poštovanje za ono što su oni radili i uradili. Želim naravno da projekti koje je on predstavio danas sa pozicije gradonačelnika realizuje. Sada je dobio kroz mogućnost programa razvoja Prijestonice koji će finansirati Vlada jedno dodatno i vrlo kontrolisano davanje i zato sam ubijeđen da će tokom naredne godine svi građani Prijestonice svjedočiti nove velike uspjehe i vrijednosti razvoja ukupne Prijestonice, a siguran sam i stvaranje novih uslova za nova radna mjesta.


Broj čitanja: 51

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora