15.11.2017.


Bon; Predsjednik Vujanović sa Predsjednikom SR Njemačke
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji učestvuje na godišnjoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama sastao se danas u Bonu sa Predsjednikom SR Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom.

Prenosimo izjavu Predsjendika Vujanovića;

Imao sam veoma otvoren dug konstruktivan i srdačan sastanak sa predsjednikom Njemačke Frankom Valterom Štajnmajerom gdje sam bio u prilici da iskažem poštovanje Njemačkoj za podršku ulaska Crne Gore u NATO i uvjerenje koje saopštavamo svim članicama NATO-a da će Crna Gora biti pouzdan član NATO-a i partner svim državama NATO-a. Da iskažemo uvjerenje da će se ubrzati proces Evropskih integracija Crne Gore i očekivanje od Njemačke da ima takvo raspoloženje jer Crna Gora je zavrijedila onim što čini da ima ubrzani proces pristupanja EU. I da iskažem poštovanje za vrlo sadržajne i intezivne diplomatske i ukupne odnose Crne Gore i Savezne Republike Njermačke.

Bilo je interesovanje Predsjednika Njemačke o regionalnim prilikama i u tom smislu je Crnu Goru doživio kao dobar primjer. Iskazao poštovanje da Crna Gora nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i da ima poziciju vrlo pouzdane države regiona. Interesovao se za ono što je realnost našeg regiona i saopštio odnos državne politike Njemačke da region bude stabilan i da bude u funkciji saradnje svih država regiona.

Bilo je zaista zadovoljstvo uvjeriti se u naklonost Njemačke u dalji razvoj naših bilateralnih odnosa i u tom smislu smatram da je moj boravak ovdje u Bonu na Klimatskoj konferenciji kroz ovaj sastanak dobio posebnu vrijednost i značaj.


Broj čitanja: 69

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora