08.12.2017.


Cetinje: Predsjednik Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Kanade u Crnoj Gori
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas u rezidenciji na Cetinju akreditivna pisma novoimenovane izvanredne i opunomoćene ambasadorke Kanade, Kathleen Csaba, koja će svoju dužnost u Crnoj Gori obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Predsjednik Vujanović je iskazao očekivanje da ćemo u okviru NATO-a graditi partnerstvo koje će biti podrška razvoju ukupnih odnosa Crne Gore i Knade. Dosadašnja saradnja u sferi ekonomije kroz iskustvo Porto Montenegra i Molton Coorsa, koji je vlasnik pivare u Nikšiću, snažna su preporuka proširenja ekonomske saradnje i novih investicija iz Kanade. Istakao je značaj naše dijaspore u Kanadi i interesa za njihovom što bliskijom vezom sa Crnom Gorom.

Ambasadorka Kanade Kathleen Csaba dala je visoku ocjenu saradnje dvije države saglašavajući se da je članstovo u NATO-u šansa za njeno proširenje. U tom smislu sa zadovoljstvom konstatovala da će prestižna kanadska kompanija isporučiti višenamjenske helikoptere za potrebe Crne Gore. Saopštila je da će svoju diplomatsku misiju posvetiti daljem jačanju ekonomske saradnje.


Broj čitanja: 62

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora