16.01.2018.


Predsjednik Vujanović primio prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je primio prvog potpredsjednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivicu Dačića.

Predsjednik Vujanović osudio je današnje ubistvo lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića izražavajući saučešće uz uvjerenje da će se uz maksimalni angažman svih otkriti izvršioci ovog ubistva.

Predsjednik Vujanović iskazao je visoko poštovanje tradicionalno bliskih, intenzivnih i sadržajnih odnosa Crne Gore i Srbije, ukazujući na spremnost Crne Gore da sa Srbijom ima najbolje moguće odnose. Ocijenio je da postoji širok prostor daljeg unapređenja saradnje u ekonomiji, posebno u realizaciji zajedničkih projekata u transportnoj i energetskoj infrastrukturi, kroz Berlinski proces i proces saradnje sa NR Kinom, ali i sa drugim investitorima. Čestitao je Srbiji na napretku u pregovorima u evropskim integracijama, saopštavajući zadovoljstvo saradnjom dvije države u toj oblasti i naglašavajući da su najbolje perspektive država regiona vezane za pridruživanje Evropskoj uniji. Istakao je važnost Bugarske inicijative, kao predsjedavajuće Savjetom Evropske unije, za inteziviranje dinamike pristupa država Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić saglasio se sa ocjenom bilateralnih odnosa dvije države i iskazao spremnost Srbije za dalje njihovo unapređenje u svim oblastima.


Broj čitanja: 79

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora