19.02.2018.


S A O P Š T E NJ E
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dodijelio je Orden Crnogorske zastave drugog stepena profesoru Martinu Šlumberžeu, svjetski renomiranom stručnjaku u oblasti onkologije. Orden je uručila ambasadorka Crne Gore u Francuskoj Dragica Ponorac, 16. februara 2018. godine, na svečanoj ceremoniji koja je, ovim povodom, upriličena u ambasadi Crne Gore u Parizu.

Martin Šlumberže je profesor na Katedri za onkologiju Univerziteta Pariz Sud, šef Odjeljenja za nuklearnu medicinu i endokrinu onkologiju i Odjeljenja za radiologiju renomiranog Instituta Gustave Roussy u Villjuif-u, vanredni je profesor na Univerzitetu La Sapienza u Rimu, gostujući profesor na Harvardu i Stanfordu, John Hopkins-u, Klinici Mayo.

Ekspert je Evropske komisije i Svjetske zdravstvene organizacije za radiobiologiju, i gotovo deceniju, požrtvovano i predano daje svoj lični doprinos liječenju pacijenata iz Crne Gore i ukupnom unapredjenju odnosa Crne Gore i Francuske u oblasti zdravstva.

Imajući u vidu da se radi o renomiranom naučniku, ljekaru i humanisti, te cijeneći njegov izuzetan doprinos unapredjenju odnosa Crne Gore i Francuske u oblasti zdravstva, kao i spremnost da svoje znanje stavi u službu unapredjenja onkologije u Crnoj Gori, Predsjednik Crne Gore odlikovao je profesora Šlumberžea Ordenom Crnogorske zastave drugog stepena.


Broj čitanja: 93

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Cetinje 20. maj 2013. godine

Himna Crne Gore

Himna Crne Gore

 

Da li podržavate stav Predsjednika da su ekonomska i socijalna pitanja prioritet Crne Gore
da
neCopyright 2003 © Predsjednik Crne Gore
Powered by Internet Crna Gora